Installations-instruktioner för Smart Båt

1. Huvudenheten kopplas lättast in vid huvudströmbrytaren enligt bilden.
Hitta en lämplig plats för huvudenheten. Enheten monteras horisontellt med etiketten uppåt.
Eftersom huvudenheten kommunicerar via mobilnätet och har GPS-mottagare bör man montera med så lite hinder i vägen som möjligt. För bästa funktion rekommenderar vi placering i framruta. Enheten bör vara synligt placerad alternativt under en plastkåpa.

2. Anslut den röda kabeln till huvudströmbrytaren/batteriets pluspol (6-30V). OBS! Använd medföljande säkring (3A).

3. Anslut den gula kabeln till anslutningen efter huvudströmbrytaren, signalen ska vara aktiv (7.5-30V) då huvudströmbrytaren är påslagen.

4. Anslut den svarta kabeln till batteriets minuspol.

5. Anslut den gröna kabeln (grön/vit) till tändningssignal (2.5-30V). Denna signal räknar båtens motortimmar och är valfri att ansluta.

6. Anslut vattennivåsensorn med den vita kabeln, använd medföljande monteringsplåt om inte annan lämplig infästning finns.

7. Hitta lämplig plats för den trådlösa sensorn.
Om båten har en utombordsmotor kan man med fördel placera sensorn under motorkåpan, detta gör det möjligt att upptäcka eventuell stöld. I annat fall placeras sensorn inuti båten för att få information om klimatet i båten.

Följ dessa steg och njut av en lite smartare båt och ett tryggare båtliv! Du hittar all information online från båten i BoatBuddies app.

Med önskan om härliga dagar på sjön!

/Teamet på BoatBuddies

beställ båttransport

Kontakta oss